FAQs

Wat betekent ‘onder bod’?

Wanneer een woning onder bod is, betekent dit dat de makelaar een serieuze potentiële koper heeft gevonden waarmee de verkoper in onderhandeling is. In onderhandeling zijn betekent dat er een tegenbod is gedaan. Dit betekent dan ook vaak dat het er naar uit ziet dat de onderhandelingen gaan slagen en dat de woning dus zo goed als verkocht is – alleen nog niet officieel. Het is dus niet zo dat onder bod zijn per definitie betekent dat de woning verkocht is, er kunnen nog eventuele hobbels in het proces komen. Er wordt met de woorden ‘onder bod’ echter wel kenbaar gemaakt dat er serieuze onderhandelingen gaande zijn. Er kan op dat moment ook niet met een andere partij tegelijk in onderhandeling worden gegaan.

Wat is mijn huis waard?

Overweeg je om je huis te verkopen? Ben je benieuwd naar de marktwaarde van je woning? En wat is de juiste strategie om je woning te verkopen? KG Makelaars helpt je graag en biedt daarom gratis en vrijblijvend een waardebepaling van je huis aan! Hiermee geven wij inzicht in de marktwaarde en de te volgen verkoopstrategie. Een gratis waardebepaling van KG Makelaars verplicht je tot niets. Je maakt gebruik van onze kennis en ervaring voor een actuele marktprijs en verkoopadvies. En wij bieden je onze mogelijkheden aan om uw woning op een kundige en doortastende wijze te verkopen.

Hoe ziet een koopcontract er uit?

Een koopakte is een schriftelijk koopovereenkomst tussen de koper en verkoper van een woning. Andere woorden voor koopakte zijn koopcontract en koopovereenkomst. In de koopakte wordt onder andere het volgende vastgelegd:

  • Gegevens van de koper en verkoper
  • Gegevens over de woning
  • De koopsom en de waarborgsom
  • Ontbindende voorwaarden

Voorlopige koopakte Wanneer u de koopakte tekent heeft u een bedenktijd van drie dagen. Dit is het voorlopige koopcontract. Deze bedenktijd is wettelijk vastgelegd en geldt alleen voor de koper. In overleg met de verkoper kan de bedenktijd worden uitgebreid, dit moet dan wel worden vastgelegd.   Ontbindende voorwaarden In de koopakte worden ook de ontbindende voorwaarden opgenomen van het contract. De ontbindende voorwaarden zijn de geldige redenen om af te zien van de koop of verkoop van een woning. Enkele voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

  • De hypotheek niet rond kunnen krijgen.
  • Geen woon- of huisvestingsvergunning kunnen krijgen.
  • De uitkomst van een bouwkundig onderzoek.

Komen er nog kosten bij naast wat we afspreken?

Nee! KG Makelaars is volledig transparant op het gebied van de dienstverlening en de daarbij behorende kosten. KG Makelaars verleent maatwerk en zal op basis van de door de klant gekozen diensten een opdracht tot dienstlening opstellen. Hierin zal exact staan vermeld wat de afspraken zijn. Achteraf zal nooit en te nimmer onduidelijkheid bestaan over de kosten.